Aquest proper dissabte 13 de maig, a partir de les 7 de la tarda, al Cinema del Casal Montblanquí de Montblanc es realitzarà una presentació-col·loqui de la pel·lícula ‘Un cel de plom’, a càrrec de l’escriptora del llibre en el qual està basada la pel·lícula, la montblanquina Carme Martí. També hi participarà el director/productor del film, Miquel Romans.  

La pel·lícula ‘Un cel de plom’ es basa en la novel·la homònima de Carme Martí i narra la vida de Neus Català, jove republicana feminista que va tornar a França després de ser arrestada per l’exèrcit alemany a l’últim any de la Segona Guerra Mundial.  

El 1945, amb l’alliberament dels camps nazis, Neus Català, jove republicana feminista, torna a França després d’haver estat empresonada per l’exèrcit alemany.  Mentre recupera la seva vida en llibertat, rememora els fets viscuts un any abans, quan un grup de dones va sabotejar la fàbrica de producció de bales en què els nazis les feien treballar, a Txecoslovàquia.