L’Espluga de Francolí endurirà les restriccions d’aigua que arrossega des de l’agost passat. Els talls durant les nits passaran a ser de 12 hores i també s’hauran de contractar més camions cisterna per evitar que les reserves entrin en una situació crítica.

Les interrumpcions del subministrament es van iniciar fa gairebé 9 mesos i, actualment, s’efectuaven des de les 10 de la nit i fins a les 7 del matí. A partir d’aquest dissabte l’aixeta es tancarà des de les 7 del vespre i fins a les 7 del matí i durant tots els dies de la setmana.

D’altra banda, també s’ha incrementat la freqüència dels camions cisterna que, també des de l’estiu, nodreixen d’aigua el municipi, ja que els aqüífers estan molt secs. Justament, la intenció també és treure el màxim rendiment dels pocs recursos propis. Per això, un geòleg i un saurí han analitzat l’escenari. 3 pous actuals es milloraran i se n’obriran dos de nous, a més de la possibilitat d’incorporar-ne un de privat. L’Ajuntament, en aquest sentit, ja ha rebut el permís de l’Agència Catalana de l’Aigua per construir un d’aquests nous punts de captació a la zona del Garber. Aquest es podria habilitar en el termini aproximat d’un mes.

El municipi se situa en fase d’alerta, segons la Generalitat, però amb el risc d’entrar en excepcionalitat en qualsevol moment.