Forta baixada d’aturats a la comarca, 47 persones han trobat feina durant el mes d’abril a la Conca de Barberà i això deixa els recomptes en 680 aturats. Aquest és un compte global, de la suma i resta dels canvis que ha experimentat cadascun dels 22 municipis de la comarca. Destaca considerablement les xifres de Montblanc amb 17 persones menys a l’atur que el mes de març, seguit de les xifres de Santa Coloma de Queralt amb 9 aturats menys.

Comparat amb el mateix mes de l’any anterior, actualment hi ha 83 persones menys a l’atur, ja que les xifres enregistraven 763 aturats amb afectacions encara a causa de la Covid-19. Si ens situem al 2019, any prepandèmia, ressalta el fet que el nombre d’aturats era també superior a aquest 2023 amb 722 persones, és a dir, 42 persones més a l’atur que l’abril de 2023.

Xifres en positiu a Catalunya

L’atur ha baixat a Catalunya en 9.506 persones a l’abril, -2,73% respecte a març, i el nombre total d’aturats s’ha situat en els 338.795. Les xifres han millorat amb un descens de 25.903 persones respecte a abril de fa un any (-7,1%) al conjunt del país. Unes xifres que arriben a mínims des de la crisi econòmica de 2008.