Aquest divendres s’ha donat el tret de sortida a la tercera edició dels Espais Vius d’Art. Els alumnes de les escoles Martí Poch i Vedruna s’han passejat per la plaça de l’Església amb paraules típiques del parlar espluguí per preguntar sobre el seu significat als veïns i veïnes del municipi. Una acció que han enregistrat i que servirà per nodrir de contingut el programa de l’EFMR ‘El Penyic al Perxe’.

Aquesta és una de les primeres activitats organitzades durant els Espais Vius d’Art de forma conjunta entre l’EFMR i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. Durant aquests dies es duran a terme xerrades, conferències i concerts temàtics. El programa complet es pot consultar en aquest enllaç. A més pels carrers s’hi troben murals i paraules exposades als aparadors i parets dels comerços i edificis.

Els nens i nenes de les escoles Martí Poch i Vedruna han sortit aquest matí a “caçar” paraules espluguines (Imatge: Laia Molné)

Programació especial de l’EFMR

Aprofitant l’ocasió l’Espluga FM Ràdio ofereix un seguit de continguts especials relacionats amb el parlar espluguí. Aquest dissabte a les 11h l”Entre Vins i Fogons‘ ha preparat un programa especial per l’ocasió. A partir de les 12h del migdia es farà el primer programa en directe des del carrer Torres Jordi amb ‘El Penyic al Perxe‘ on es convida a tothom a participar per parlar de paraules espluguines. A la una del migdia els informatius del cap de setmana s’adaptaran al parlar espluguí amb una edició especial. A la tarda, a partir de 2/4 de 6, es retransmetrà en directe la xerrada ‘Botifarra amb mongetes o llonganissa amb fesols?‘ a càrrec de l’escriptor Màrius Serra i el periodista espluguí Òscar Callau.

Diumenge a partir de les 12h del migdia, nova edició en directe de ‘El Penyic al Perxe‘ al jardí dels Francolins on els veïns i veïnes del municipi podran participar aportant paraules o records del parlar espluguí. A la una del migdia es retransmetrà en directe el Kahoot que es farà al mateix espai per comprovar el nivell de comprensió de les paraules més genuïnes. La programació de l’EFMR acabarà amb un vermut musical en directe amb el programa musical ‘Culture Club‘ d’Edu Sánchez.