Les altes temperatures i la sequera auguren una temporada d’incendis complicada a tota Catalunya, també a la Conca de Barberà. És per això que enguany el Parc de Bombers de Montblanc recuperarà l’equip d’Auxiliars Forestals que treballen durant els mesos d’estiu per augmentar els efectius disponibles en cas d’incendi.

ÀUDIO: L’oficial en cap del Parc de Bombers de Montblanc, Toni Morlans, explica la importància d’aquests auxiliars

Fa anys que aquest reforç s’havia perdut a la comarca a causa de la falta d’efectius generals a tot el territori. Des del Parc de Montblanc fa anys que reclamen la incorporació dels Auxiliars Forestals durant els mesos més forts de l’any. La Conca sí que compta habitualment amb el servei de l’Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) que executa tasques de prevenció, preparació de les basses d’aigua, neteja forestal… durant tot l’any, però el treball dels Auxiliars Forestals se centra a ajudar a tirar línia des del camió de bombers i augmentar els efectius disponibles en cas d’incendi.

Una temporada d’incendi virulenta

Des del cos de Bombers de Montblanc, el seu oficial en cap ja augura que la temporada d’incendis serà complicada a tot el territori a causa de la sequera i la rapidesa amb la qual s’expandeix el foc. És per això que s’estan adoptant noves tècniques per lluitar contra les flames, deixant avançar el foc fins a punts estratègics i preparats per fer de tallafoc, aprofitant els recursos disponibles d’una forma més eficaç.

ÀUDIO: Toni Morlans explica la nova estratègia per combatre el foc

L’actuació de la ciutadania a l’hora d’actuar en el bosc per evitar la creació dels incendis és un punt clau, segons el cos de Bombers, per això demanen precaució sobretot durant els mesos de més calor a l’hora de visitar les zones forestals.