L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha decretat tres dies de dol oficial després de conèixer la notícia de la mort de Francesc Ramon Duch, qui va ser alcalde de l’Espluga de Francolí entre l’any 1990 i 1991. També era conegut en l’àmbit professional per ser metge de família al consultori municipal i va ser secretari general de Metges de Catalunya.

A més la seva esposa, Laura Ruiz de Porras, ha estat regidora de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí durant tres mandats (2011-2021) i actualment continua la seva etapa política com a membre de l’actual govern de Som Espluga.

L’acte d’enterrament tindrà lloc demà dijous 4 de maig a les 4 de la tarda a l’Església Vella de Sant Miquel. El condol a la família es podrà traslladar avui de 6 a 8 de la tarda o demà de 10 a 1 del migdia a la Sala de Vetlles Municipal.

Alcalde en una etapa convulsa

Francesc Ramon Duch va ser alcalde de l’Espluga de Francolí entre els anys 1990 i 1991 a conseqüència de la dimissió de Ramon Cots (CIU). Duch va ser el batlle del municipi durant l’últim any de mandat abans de noves eleccions. Va governar en una època on molts alcaldes del territori van dimitir a causa de les conseqüències del pla de residus.