Un any més, centres educatius de tot el territori treballaran en xarxa per celebrar la iniciativa ‘Let’s Clean Europe’ un projecte per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

La Conca de Barberà se suma un any més a la iniciativa amb 19 centres participants i unes 1.600 persones que duran a terme accions de neteja del 2 al 8 de maig. Habitualment els nens i nenes visiten un tram del riu o del bosc proper al centre per fer l’activitat.

Els alumnes de cada grup, proveïts dels corresponents materials de seguretat i higiene, recolliran selectivament els residus que trobin durant el recorregut tot pesant els quilos recollits de cada fracció. Alguns, també fotografiaran i documentaran altres residus que no es poden recollir en aquesta acció, com la gran quantitat de tovalloletes humides que es poden veure en algunes localitzacions, o andròmines i residus de gran volum.

La iniciativa va néixer després que els centres visitessin, periòdicament, un tram del riu assignat per fer tasques de qualitat d’aigua i ecosistema. Els alumnes van detectar grans quantitats de brosses i per això van decidir impulsar aquesta iniciativa per netejar el territori.