La Setmana Medieval de Sant Jordi de Montblanc va tancar aquest dilluns el vespre la 36a edició amb un balanç, segons l’organització, molt satisfactori i també definint-se com una de les edicions amb més participació en tots els sentits. I és que, tant a nivell de públic assistent a tots els actes com d’agents actius i participants, les xifres de participació superen les d’edicions anteriors. Des de l’organització van cloure l’edició fent un balanç positiu però destacant la falta d’aparcament com un dels punts a reforçar de cara a anys vinents.

Una llegenda renovada

Les festes es van iniciar el 21 d’abril amb el pregó a càrrec de la companyia montblanquina Factoria Bram amb una representació teatral amb toc d’humor. Un dels actes més esperats va ser la renovada Llegenda de Sant Jordi, amb totes les entrades venudes dies abans. Milers de persones van poder viure com la princesa era capaç de plantar cara al drac, amb nou guió, nous mappings, nova banda sonora, noves escenes i nous personatges. Un espectacle que es va poder seguir en directe des de TAC12.

Actes com Les Nits Malignes, l’entrega de la rosa, la Cantata Teatral o el Sopar Reial també van comptar amb aforaments que arribaven als màxims. Pel que fa al Torneig Medieval Nocturn, amb totes les entrades venudes, va ser l’únic espectacle que a causa de la pluja es va haver de suspendre. Els cellers participants en el mercat de vins i caves, que s’organitza amb el suport de la DO Conca de Barberà, han servit milers de tastos en aquests dies.

Cloenda solidària

Amb l’acte ‘Dones de Llegenda’ es va cloure la festa aquest dilluns a la tarda, amb l’assistència de les comitives de les cinc cases. Durant la cloenda es va lliurar l’espasa d’honor de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Un acte on els grans representants de la Setmana Medieval es van posar la gorra de l’entitat com a símbol de la lluita contra el càncer pels més petits.