Avui s’ha celebrat l’enterrament a la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de l’Espluga de Francolí del mossèn espluguí Ramon Mercadé Masgoret que va morir aquest dimecres a l’edat de 93 anys, qui va ser rector de diferents parròquies de la Conca.

Nascut a l’Espluga de Francolí el dia 1 de gener de 1930, va rebre l’orde del diaconat a la capella del Seminari de Tarragona el dia 22 de novembre de 1953. El dia 19 de desembre del mateix any va ser ordenat prevere a la mateixa capella.

El primer encàrrec pastoral de Mn. Mercadé va ser com a vicari a la Parròquia de Sant Miquel de Cervià de les Garrigues, entre 1954 i 1956. A partir de llavors esdevingué rector de la Parròquia de Santa Maria de Cabra del Camp fins a l’any 1964. Entre 1964 i 1968 va ser rector de la Parròquia de Santa Maria Magdalena de Blancafort, càrrec al qual s’afegí el d’encarregat de la Parròquia de Sant Jaume de la Guàrdia dels Prats a partir de 1965. Entre 1970 i 1972 també va ser encarregat de la Parròquia de Santa Maria de Solivella.

L’any 1972 va ser nomenat rector de la Parròquia de Sant Martí de Vilallonga del Camp. A partir de 1975 i fins a l’any 1982 també va ser encarregat de la Parròquia de Sant Pere del Rourell. Entre 1982 i 1985 Mn. Ramon va ser encarregat de les esglésies de Santa Maria i de Sant Ramon de Salou, i a partir de 1985 fins a l’any 1994 va passar a ser encarregat in solidum de les mateixes esglésies, compartint aquesta responsabilitat amb un altre prevere. A partir de 1994 va passar a ser tinent de la Tinença de Santa Clara de Tarragona, i quan aquesta va ser erigida Parròquia, l’any següent, va passar a ser-ne rector fins al 2008.

A partir de l’any 2008 va ser nomenat adscrit a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Tarragona. Paral·lelament, també era capellà de la Residència Alt Camp de Valls. Finalment, entre 2012 i 2017 va estar adscrit a la Parròquia de Sant Pau de Tarragona.

Mor el mossèn espluguí Ramon Mercadé Masgoret (Imatge: Cedida)