El ple de l’Ajuntament de Montblanc, celebrat aquest dimecres 26 d’abril, va aprovar tots els punts per unanimitat. Destaquen els acords que serviran per millorar econòmicament els convenis amb Protecció Civil de Montblanc i amb l’àrea de benestar social del Consell Comarcal de la Conca.

Abans d’actualitzar els convenis, el ple va votar a favor d’una modificació de crèdit per dotar el pressupost de recursos econòmics. Protecció Civil veurà augmentada l’aportació de l’Ajuntament en 15.000 euros. El conveni acabava l’any vinent, però l’entitat necessita comprar una nova ambulància, ja que l’actual té més de 10 anys. És per això que s’ha actualitzat i s’ha augmentat l’aportació econòmica de l’Ajuntament.

D’altra banda, l’Ajuntament de Montblanc augmentarà l’aportació econòmica a l’àrea de benestar social del Consell Comarcal de la Conca, que té transferides les competències en aquesta matèria. Concretament, el conveni passa de 49.000 a 72.000 euros. L’objectiu és dotar econòmicament l’àrea, que des de la pandèmia ha vist augmentar el nombre d’usuaris i, per tant, necessiten més recursos.

El ple també va aprovar una modificació puntual del pla general que permetrà la instal·lació de bars i restaurants en sòl industrial. L’objectiu és que es puguin obrir negocis d’aquest tipus a les zones industrials de la vila. Un cas és el Conca Pàdel, que actualment ja té un bar. Amb aquesta modificació podrà obrir amb total normalitat.

ÀUDIO: El primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, parla de la nova normativa per als polígons

El ple de l’Ajuntament de Montblanc també va aprovar per unanimitat de tots els grups el projecte definitiu de rehabilitació del jutjat de Montblanc, amb un pressupost de 940.000. El 85% del cost de les obres està finançat pel programa per la rehabilitació d’edificis públics del govern espanyol. Està previst que les obres estiguin enllestides abans d’acabar el 2024.

Les denúncies a antifrau enfronten govern i oposició

En acabar el plenari, l’alcalde Josep Andreu va posar sobre la taula les denúncies que l’Oficina Antifrau ha arxivat contra la gestió de l’Ajuntament en les obres de la torre de Cal Masalles i en la contractació de l’arquitecte municipal.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu lamenta les denúncies de l’oposició

Junts per Montblanc, que va fer la denúnca a l’Oficina Antifrau, va voler matisar que no era una denúncia penal, sinó una consulta. Marc Vinya va destacar que, en cap cas, l’havien portat a cap judici. I va destacar que la resolució els dona la raó perquè insta a l’Ajuntament a millorar el programa de contractacions.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per Montblanc, Marc Vinya, detalla que no es tractava d’una denúncia

El portaveu d’Esquerra Republicana, per la seva banda, va posar de manifest que el seu grup no havia presentat cap denúncia, però va recordar que, en el cas de la contractació de l’arquitecte, la gestió és molt millorable.

ÀUDIO: El portaveu d’Esquerra Montblanc, Oriol Pallissó, assenyala que ells no han presentat cap denúncia