Les llistes provisionals de candidats per les eleccions del 28 de maig ja s’han fet públiques. A l’Espluga de Francolí es confirma la participació de Som Espluga – Acord Municipal (AM), Junts per l’Espluga de Francolí – Compromís Municipal (CM) i Nova Espluga – PSC-CP, un partit menys que en les últimes eleccions.

Els candidats són els actuals portaveus dels grups municipals, tres homes que ja van ser caps de llista el 2019. Josep Maria Vidal Minguella, actual alcalde del municipi, tornarà a presidir la llista de Som Espluga. Jordi Torre Bergadà, tornarà a ser cap de llista per Junts per l’Espluga, principal grup de l’oposició amb tres regidors actualment. Francesc Sánchez López tornarà al capdavant de Nova Espluga, tot i el canvi de sigles del partit que enguany anirà sota l’aixopluc del PSC.

Som Espluga i Junts per l’Espluga ja han fet públiques les seves llistes completes, però en el cas de Nova Espluga encara no s’han presentat oficialment els noms que acompanyaran a Francesc Sánchez en aquestes eleccions. Tot i això, la publicació del Butlletí Oficial de la Província ja els avança i hi són, per exemple, Elvira Beltran, en segona posició, o Joan Arbos, en tercer lloc.