Òmnium Cultural Conca de Barberà i Baixa Segarra celebrarà la segona edició de la seva Diada el proper dissabte 6 de maig a Vallfogona de Riucorb, coincidint amb els actes de commemoració del 400 aniversari de la mort de Francesc Vicent Garcia, el Rector de Vallfogona.

La Diada d’Òmnium Cultural Conca de Barberà i Baixa Segarra està adreçada a socis i simpatitzants de l’entitat i l’any passat es va estrenar amb èxit fent una caminada pels Comalats (Passanant, la Sala de Comalats i Glorieta).

Enguany la Diada consistirà en una ruta literària que resseguirà les passes del poeta més destacat de la literatura catalana durant el Barroc. Es realitzarà en companyia de membres de la Comissió per a la celebració de l’Any Rector de Vallfogona, i passarà per carrers, places i l’església parroquial on hi ha el centre d’interpretació dedicat al poeta.

En acabar la passejada hi haurà un aperitiu i un dinar inspirat en ‘La cuina del barroc en temps del Rector de Vallfogona’, llibre de l’historiador i gastrònom Jaume Fàbrega acabat de publicar per El Farell Edicions.

És indispensable inscriure’s abans del 3 de maig a través d’aquest enllaç. L’organització respondrà els interessats amb les instruccions per procedir al pagament dels 25 euros que costa l’activitat.

Òmnium Cultural Conca de Barberà i Baixa Segarra s’ha implicat amb els actes de commemoració del 400 aniversari de la mort de Francesc Vicent Garcia, el Rector de Vallfogona i precisament aquesta setmana s’emeten lectures de poemes en ocasió de la celebració del Remors, iniciativa que es fa coincidint amb la setmana de Sant Jordi.