La Trobada Musical dels centres escolars de la Conca de Barberà ha tornat a sonar amb tota intensitat aquest dijous al Pavelló del Casal de l’Espluga de Francolí. Més de 400 nens han pujat a l’escenari per explicar la història de ‘El nen enamorat de la lluna’.

ÀUDIO: El director de la representació, Oriol Tomàs, explica l’experiència dels alumnes

Amb músics en directe i la direcció d’Oriol Tomàs, el públic ha pogut gaudir d’un concert conjunt i representacions teatrals de tots els alumnes de cicle mitjà de la comarca. L’obra ha estat creada amb el text de Manel Justícia i la música de Xevi Maramala.

Aquesta Cantata conjunta no s’havia representat de forma presencial des de l’any 2019, ja que a causa de la pandèmia s’havia vist suspesa la representació. L’any anterior s’havia celebrat l’acte en format online, amb la gravació de l’alumnat a les escoles per part de l’Espluga FM Ràdio i Ràdio Montblanc.

El projecte es va iniciar fa 16 anys

Va ser el març de 2007 quan va tenir lloc la primera trobada musical de nens de cicle mitjà de les escoles de primària a Montblanc. La següent edició es va celebrar l’any 2009 a l’Espluga de Francolí. L’any 2011 va ser el torn de Santa Coloma de Queralt, seguit de Poblet l’any 2013, Sarral al 2015 i Pira al 2017. El curs 2018-2019 es va donar una forta embranzida a la cantata amb ‘La llegenda de la princesa i Sant Jordi’. A causa de la pandèmia, el projecte va quedar aturat fins al 2022 quan es va recuperar en format virtual amb ‘La veu de la terra’. Per tant, l’edició d’enguany és la primera presencial després de gairebé quatre anys.