En el marc del Dia Nacional de l’Infant, el passat 15 d’abril, Sarral va organitzar una jornada pensada i dissenyada per reivindicar els drets dels més petits. Ho va fer amb un seguit d’activitats, tallers i xerrades organitzades al llarg de la jornada i pensades per totes les franges d’edats.

Durant el matí es va dur a terme al passeig del 8è centenari una xerrada i taller dedicat a l’acompanyament diari a infants lactants fins a tres anys i la descoberta de caixes màgiques a través de titelles, contes i altres elements a càrrec de l’educadora infantil Montse Oliveres, de La Petita Tribu. Paral·lelament, a la plaça Padreny es va instal·lar una biblioteca infantil amb llibres de la Biblioteca Mossèn Tomàs Capdevila i donacions de la gent del poble, així com el taller de titelles dels Drets dels Infants, a càrrec de Pegim-Penjam, una entitat que treballa les manualitats des del coneixement d’aspectes que li donen profunditat a l’activitat.

A la plaça del Mercat s’hi van instal·lar les food trucks i la barra posada per l’Associació de Joves Saüc. També es va dur a terme un taller de pintura mural que es va dissenyar a través dels dibuixos que els més petits van enviar a l’ajuntament les setmanes prèvies a la data a càrrec de l’artista muralista Paola Mikiej, on hi van participar infants de totes les edats i fins i tot alguns adults. Al llarg del dia també es va comptar amb la participació dels Bombers Voluntaris de Sarral.

A la tarda les activitats es van congregar també a la plaça del Mercat, i on hi van actuar, primer la Companyia Vivim del Cuentu, amb una representació alternativa dels contes clàssics amb una perspectiva dels drets infantils i on la canalla va poder veure des d’una altra prisma la vida dels personatges de contes de sempre. La jornada va acabar amb l’actuació d’animació infantil i rockera de la companyia Gisela de Foc.