Aquest dijous 20 d’abril l’Espluga de Francolí acollirà la 9a edició de la Trobada Musical de les escoles de la Conca de Barberà. Un acte que se celebrà des de fa anys a les dates properes de Sant Jordi, però que en les últimes edicions s’havia vist truncada la seva presencialitat a causa de la pandèmia. En l’edició de l’any 2022, l’Espluga FM Ràdio i Ràdio Montblanc van enregistrar en vídeo totes les escoles de forma individual per no perdre l’essència de la cantata.

Enguany, però, la situació permet recuperar la plena normalitat. L’escenari escollit per aquesta nova edició serà el pavelló del Casal de l’Espluga de Francolí, aquest dijous, a partir de 2/4 de 12. Els alumnes de cicle mitjà de primària de tots els centres escolars de la Conca de Barberà interpretaran ‘El nen enamorat de la lluna’ amb text de Manel Justícia i Música de Xevi Maramala. L’acte és obert a la ciutadania.

El projecte es va iniciar fa 16 anys

Va ser el març de 2007 quan va tenir lloc la primera trobada musical de nens de cicle mitjà de les escoles de primària a Montblanc. La següent edició es va celebrar l’any 2009 a l’Espluga de Francolí. L’any 2011 va ser el torn de Santa Coloma de Queralt, seguit de Poblet l’any 2013, Sarral al 2015 i Pira al 2017. El curs 2018-2019 es va donar una forta embranzida a la cantata amb ‘La llegenda de la princesa i Sant Jordi’. A causa de la pandèmia, el projecte va quedar aturat fins al 2022 quan es va recuperar en format virtual amb ‘La veu de la terra’. Per tant l’edició d’enguany és la primera presencial després de gairebé quatre anys.