Tot a punt per a una nova edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi, que enguany començarà el dia 21 d’abril i acabarà l’1 de maig, i ho fa amb bona part de les entrades de la nova versió de la Llegenda venudes. Fa tres setmanes que no queden entrades per la sessió de les 9 del vespre d’aquest dissabte 22 d’abril, i la de les 11 de la nit ja ha venut el 70% de les localitats. 

Més enllà de la representació de la Llegenda, la festa estrena nous espectacles infantils i també un nou format de la tradicional entrega de la rosa, que es farà el dia de Sant Jordi al Foradot amb color, danses i música. També són novetat les recreacions de la vida medieval del segon cap de setmana o el torneig medieval, que torna a l’emplaçament del carrer Muralla Santa Tecla, on s’havia celebrat en anteriors edicions.

La Setmana Medieval celebrarà la seva 36a edició amb diverses novetats (Imatge: Cedida)

‘Factoria Bram’, pregoners d’enguany

La benvinguda a la festa serà el divendres 21 d’abril amb el pregó, que enguany va a càrrec de la companyia montblanquina ‘Factoria Bram’ que sempre ha estat íntimament lligada a la Setmana Medieval de Montblanc. Durant l’acte es presentarà també el nou vestit de la Reina, confeccionat per l’associació.

Al llarg dels dos caps de setmana s’obrirà el mercat medieval, el mercat de Vins i Caves de la DO Conca de Barberà, la mostra d’oficis, la celebració de les Nits Malignes, el sopar medieval, el torneig medieval nocturn i la Bevenda, entre d’altres.

Per tancar la festa, enguany l’espasa d’honor de l’Associació Medieval la rebrà Afanoc, l’associació de familiars amb nens i adolescents amb càncer de Catalunya. L’associació vol que la cloenda de la Setmana Medieval sigui un acte solidari. Durant els propers dies, des de l’Associació es donaran més detalls del caràcter solidari de l’acte.

La Setmana Medieval rebrà també enguany una delegació de la ciutat holandesa de Beesel, on també celebren una festa al voltant de la llegenda de Sant Jordi. Es farà una reunió de treball a Montblanc per configurar la ruta europea de Sant Jordi. A l’agost, una delegació montblanquina anirà a conèixer la festa de Beesel, que se celebra aquest 2023.

Entrevista amb el president de l’Associació Medieval de Montblanc

El president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc, Maties Martí, repassa les principals novetats en una entrevista amb l’EFMR.