Una representació de la Coronela, el cos militar que Francesc de Castellví va dirigir en el setge de Barcelona del 1714, va recórrer aquest dissabte els carrers de Montblanc des de l’Ajuntament fins al Convent de Sant Francesc, passant pel casal dels Castellví, casa natal de l’heroi montblanquí. Ho va fer en el marc de la presentació de llibre Francesc de Castellví i Obando, memòria de la guerra de Successió, escrit per l’historiador Agustí Alcoberro.

En aquest, es recupera la figura del militar montblanquí i el seu paper en la defensa de les llibertats de Catalunya en el marc del conflicte. Un obra que, sobretot, se centra en l’exili posterior de Castellví a Viena, i la seva tasca per a documentar la guerra i les seves conseqüències a través d’entrevistes amb l’exili català a Àustria posterior al conflicte. Una tasca fins ara poc coneguda.

L’acte de presentació va acabar amb una ofrena al monument dedicat a Castellví, i que també és l’escenari de la commemoració de l’11 de setembre cada any a la capital de la Conca de Barberà.