La Germandat de la Santíssima Trinitat i la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel inicien una campanya de subscripció popular per sufragar les despeses derivades de l’obra de recuperació de la cova artificial de la Mare de Déu de Montserrat i del seu mirador superior, situats entre la capella de la Trinitat i la de l’Àngel de la Guàrdia. És l’última gran actuació pendent a desenvolupar en obra de vila des que la Germandat va recuperar la gestió de l’ermita, el juliol de 2021.

Aquest espai es trobava molt malmès pel pas del temps i els efectes de les arrels dels arbres i havia estat clausurat per problemes estructurals. Ara, els voluntaris de l’ermita l’han començat a recuperar, eliminant la vegetació superior que n’afectava l’estabilitat. El proper pas serà assegurar l’estructura i reobrir la cova al públic, habilitant al mateix temps, el mirador superior.

Els donatius per contribuir al projecte poden fer-se durant aquest mes d’abril en persona a l’ermita, durant l’horari d’obertura de la nova temporada (diumenges de 10 del matí a 7 de la tarda), a la sagristia de la parròquia de Sant Miquel o per transferència bancària al compte ES 63 2100 0136 9102 0024 3423.

La cova està situada entre les dues capelles (Imatge: Xavier Lozano)

Inici de la nova temporada del servei d’acollida al visitant

Aquest dilluns de Pasqua, 10 d’abril, la Germandat ha iniciat la tercera temporada del nou servei d’acollida al visitant que va estrenar-se el juliol de 2021 gràcies a l’acord amb l’Arquebisbat de Tarragona per retornar l’ermita al poble. Aquesta primavera obrirà els diumenges, a l’espera que durant l’estiu puguin ampliar-se els horaris d’accés a les capelles i al servei de begudes, taules per pícnic i fogons.