REPORTATGE

Una de les novetats de la Setmana Santa a l’Espluga de Francolí és que la processó lluirà una Mare de Déu dels Dolors renovada. Es tracta de l’única imatge que es conserva d’abans de la Guerra Civil, datada de l’any 1834, coincidint amb la fundació de la Congregació de Nostra Senyora dels Dolors. Aquest 2023 estrena vestit, però també s’han arreglat alguns desperfectes i ha passat d’estar asseguda a dreta. Ho expliquen, en un reportatge emès a Tac12, membres de la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel i amb persones que han intervingut en les tasques de millora.

Abans de la processó del Divendres Sant, que s’iniciarà a les 22 h, la imatge de la Mare de Déu dels Dolors es podrà contemplar al pòrtic de l’església nova. Estarà exposada durant el matí i la tarda, juntament amb els altres misteris.

Mentrestant, al mateix pòrtic també es produiran els canvis de guàrdia dels Armats de l’Espluga. En concret serà a les 12 h, 13 h, 14 h, 16.30 h i 17.30 h. A més a més, el punt àlgid per a ells serà a les 18.30 h quan s’ha programat la recollida de la guàrdia i l’exhibició a la plaça de l’església. Donarà pas a la celebració de la Passió de Jesús, a l’església Vella, a partir de les 19 h i que es podrà escoltar en directe a través de l’Espluga FM Ràdio.