Amb consignes com «Pel futur de Rocafort, escola nova ja!» o «Compliu les vostres promeses», una cinquantena de persones han tallat de manera intermitent aquest dilluns al matí la carretera c-241d que connecta Santa Coloma de Queralt amb la Guàrdia dels Prats. Ha sigut a una de les entrades del municipi de Rocafort de Queralt per exigir la construcció d’un nou centre i substituir així els barracons que acompanyen l’escola Sant Roc des de l’any 2008.

La mobilització s’ha iniciat a dos quarts de deu del matí i s’ha allargat fins al migdia. Els talls generats pels veïns i veïnes del municipis i per membres del sector educatiu de la ZER Conca de Barberà duraven 15 minuts.

ÀUDIO: La presidenta de l’Associació de Famílies (AFA) de l’escola Sant Roc, Mireia Bonet, explica els motius.

Ara l’Associació de Famílies de l’escola Sant Roc han iniciat una campanya de recollida de firmes per poder-la enviar al departament d’Educació, tot i això, no descarten noves mobilitzacions i accions per reclamar el nou centre.

ÀUDIO: Bonet explica les futures accions

La nova escola de Rocafort de Queralt, en substitució dels actuals barracots on aprenen els alumnes, havia de ser una realitat aquest 2023. Així es va acordar durant un conveni signat l’any 2020 amb la conselleria d’Educació. De moment, però, el barracot continua funcionant i la creació del nou centre s’està endarrerint per problemes burocràtics.

El projecte està estancat perquè el Govern al·lega la necessitat d’urbanitzar el terreny, un requisit que no s’havia demanat anteriorment. Aquesta urbanització, amb un cost de 300.000 euros, ha d’anar a càrrec de l’Ajuntament, però l’alcalde assegura que la xifra és inassumible. Fins al moment, l’ens públic ja ha invertit uns 40.000 euros en el projecte.