Aquest dijous el Monestir de Poblet ha servit d’escenari per recordar la visita d’Albert Einstein el 22 de febrer de 1923 i commemorar l’efemèride amb l’entrega del distintiu ‘Ciutat Einstein’. L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, i l’abat del Monestir de Poblet, Octavi Vilà, han estat els encarregats de rebre el distintiu de la mà del director general de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, Jordi Mas.

L’Espluga de Francolí, l’altre municipi de la Conca de Barberà que va rebre la visita d’Einstein, va ser la primera de les cinc ciutats catalanes en rebre aquest distintiu durant els actes programats pel commemoratiu, al mes de febrer. Barcelona, Terrassa i Sant Cugat del Vallès són els altres tres municipis catalans que també han rebut aquesta distinció perquè van acollir al físic alemany durant la seva visita al país.

La Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació ha creat una web per celebrar el centenari d’aquesta visita on es pot consultar el dia a dia del científic alemany al país i les curiositats del seu pas per Catalunya.