L’antic institut de l’Espluga de Francolí es transformarà en un complex educatiu al municipi. Aquesta és la intenció de l’equip de govern que ha dissenyat un avantprojecte perquè l’edifici aculli en un futur l’Escola de Música, l’Escola de Dansa i la Llar d’Infants Municipal. 

ÀUDIO: La regidora d’Educació de l’Espluga de Francolí, Anna Garcia, comenta que es prioritzarà la construcció de l’Escola de Música

El projecte comptà amb un pressupost de 2,1 milions d’euros i està dissenyat per fases, donant prioritat a l’Escola de Música, ja que actualment les classes es fan al Casal, sense l’aïllament necessari. L’estudi d’arquitectes L’Aparador preveu col·locar l’Escola de Música a la primera planta de l’edifici amb un passadís central amb bancs, taules i il·luminació natural i aules a banda i banda, totes insonoritzades i sense finestres per optimitzar el so.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, parla de les fases del projecte

L’Escola de Música disposarà d’un espai central per l’alumnat (Imatge: Cedida)

L’Escola de Dansa compartirà entrada amb la de música i aprofitarà l’actual gimnàs per convertir-lo en una sala abatible per acollir diverses classes a la vegada. També s’instal·laran vestidors per alumnes i docents i un bany adaptat.

L’Escola de Dansa se situarà a l’actual gimnàs (Imatge: cedida)

La Llar d’Infants estarà situada també a la planta baixa però amb un accés independent. L’espai estarà format per un espai cuina, una sala comuna, tres aules i un pati que comptarà amb una gran pèrgola metàl·lica i de fusta que permetrà fer part de les classes a l’exterior.

La Llar d’Infants comptarà amb una entrada independent (Imatge: Cedida)

L’avantprojecte també contempla l’ampliació del Casalet, que mantindrà el seu accés independent i sumarà un espai de consergeria i venda d’entrades, servei de bar i una reforma substancial a l’escenari per ampliar la profunditat per acollir espectacles i concerts de major format. També es preveu resoldre els problemes de filtracions de la sala i reformar el mobiliari. El complex també afegirà mesures d’estalvi d’aigua, eliminarà les barreres arquitectòniques i sumarà un ascensor.

Actualment, l’espai de l’antic institut és de la Generalitat. L’equip de govern municipal treballa par aconseguir algun tipus de cessió d’ús que permeti demanar subvencions per finançar el projecte, que encara no té data d’execució.