La Setmana Santa torna a l’Espluga de Francolí amb algunes novetats. D’una banda, s’ha millorat la imatge de la Mare de Déu dels Dolors, amb un nou vestuari i una restauració completa de la figura. D’altra banda, els armats sumaran aquest any dues dones llanceres a la seva formació.

En els 13 anys de vida dels Armats ja hi han participat dones en altres posicions, però mai entre la línia de soldats principal com és el cas dels llances. A més, enguany es redueixen els canvis de guàrdia dels Divendres Sant a dos, que comptaran amb la formació completa i també amb una exhibició posterior.

ÀUDIO: El president dels Armats de l’Espluga de Francolí, Joan Amigó, explica les novetats d’enguany

Pel que fa a la confraria, enguany s’ha millorat la imatge de la Mare de Déu dels Dolors, amb un nou vestuari i una restauració completa de la figura. La creu del Natzarè també s’ha reformat, ja que s’havia vist malmesa en els últims anys i es trobava deteriorada pel pas del temps.

ÀUDIO: La responsable de la Confraria del Sant Enterrament de l’Espluga de Francolí, Carme Permiquel, detalla els canvis de la Mare de Déu dels Dolors

La imatge de la Mare de Déu dels Dolors s’ha renovat per l’ocasió (Imatge: Laia Molné)

La Coral Espluguina celebrarà les tradicionals caramelles del diumenge pels carrers de l’Espluga, tot just abans de la pasqua amb acompanyament musical. Un cop acabat el recorregut se sortejarà una mona dissenyada per l’ocasió que servirà per recaptar diners per restaurar els gegants de la Santíssima Trinitat. Els tiquets de la rifa es poden comprar a Cal Cabal, on la figura es troba exposada.

ÀUDIO: El director de la Coral Espluguina, Xavier Morgades, parla de l’acompanyament musical per la coral

Enguany també se celebra el centenari de la declaració de l’església vella de Sant Miquel com a Monument Nacional pel qual s’han preparat dues visites guiades per commemorar l’efemèride. La primera de les visites estarà dedicada a la litúrgia de Setmana Santa i la segona al propi monument. Les entrades tindran un preu de donatiu mínim 5 euros. Cal fer inscripció prèvia per whatsapp al 616 62 00 06.

ÀUDIO: El rector de la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de l’Espluga de Francolí, Mossèn Antonio Rosario, destaca el centenari de l’església vella

A part d’aquestes novetats la resta d’actes se celebraran amb plena tradicionalitat i en l’horari habitual. És el cas dels actes litúrgics com el Diumenge de Rams, el Tríduum Pasqual acompanyat del Cor Pasqual, el viacrucis al Calvari o la Processó del Sant Enterrament amb els Armats i la Cobla Pitança, entre d’altres.