Un grup d’entitats, centres educatius i historiadors locals de l’Espluga, al costat de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, han conformat un grup de treball per engegar el projecte ‘Història de l’Espluga de Francolí 2025’, que pretén dinamitzar i posar a disposició de la ciutadania el llegat que va suposar, a partir de l’any 2000, la publicació de la’ Història de l’Espluga’.

L’obra, que va anar a càrrec de Jordi Roca i Antoni Carreras, recull en sis volums tota la història de la vila i el seu entorn des de temps immemorials fins al tombant de segle XX, una obra que es va completar amb un volum de ‘La Breu Història de l’Espluga‘, a tall de resum adreçat al públic escolar, que des d’aleshores es reparteix cada any als nous alumnes dels centres educatius espluguins.

El grup de treball vol dissenyar i desplegar un espai web que estigui plenament operatiu el 2025, on es pugui consultar tota aquella informació, però també amb eines que li donin més atractiu i dinamisme a fi d’augmentar-ne i millorar-ne la difusió. El projecte, a més, no es tanca a altres iniciatives paral·leles per donar més contingut al web, però que també permetin aprofundir en la investigació, divulgació i aprenentatge de la història de l’Espluga.

El projecte va néixer a iniciativa d’Eusebi Majós, impulsor d”Història de l’Espluga’ i compta amb el suport de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i una comissió presidida per Antoni Carreras i sota l’aixopluc formal de l’entitat espluguina del Casal de l’Espluga.