L’Ajuntament de Pira, el Museu Comarcal i l’Oficina Jove de la Conca estan treballant coordinadament per tirar endavant el projecte de recuperació de la memòria oral de Pira pel que fa als comerços i oficis que hi havia a Pira antigament.

La idea va sorgir durant la visita cultural guiada del projecte “Aprenem Junts” que va tenir lloc l’estiu passat en què les persones grans amb el suport de la historiadora de Pira, M. Serra Orpinell, explicaven al públic en general i de retruc a les persones joves tota l’activitat comercial que hi havia antigament a Pira.

A finals del mes de març i primers d’abril tindran lloc les gravacions de les entrevistes a la gent grans realitzades per les persones joves de Pira i amb el suport del Museu Comarcal de la Conca de Barberà. A l’estiu sortirà a la llum tot el treball fet amb el suport d’un vídeo que serà entregat a l’Arxiu Comarcal, on es podrà consultar. 

El treball de recuperació de la memòria oral forma part del projecte de l’Oficina Jove iniciat fa anys a Pira anomenat “Aprenem Junts” que vol ser un espai d’intercanvi d’experiències vitals entre persones grans i persones joves del municipi.