A través d’un Ple Extraordinari i situat a l’emblemàtic Pati del Castell de Sarral, es va nomenar aquest passat cap de setmana a Damià Amorós i Rosanes com el primer Fill Predilecte de la vila de Sarral.

L’acte va acollir un centenar de persones, entre elles el representant de la Subdelegació del Govern central a Tarragona, Santiago J. Castellà Surribas, Marc Rovira, diputat de la Diputació de Tarragona, la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Assumpció Canela i Corbella, així com representants dels diferents organismes d’administració local, secretaris, funcionaris i alcaldes de la comarca.

L’homenatjat va rebre una clau simbòlica del poble feta d’alabastre i de ferro forjat. L’acte es va finalitzar amb un concert de l’Orquestra Simfònica Treu-li la Pols al Teu Instrument. També es va oferir un pica-pica als presents.

Es calcula que en total van assistir al conjunt de l’acte unes quatre-centes persones, que es van quedar fins al final per compartir amb el nomenat Fill Predilecte el seu dia especial.