Els historiadors conquencs Àlex Rebollo i Damià Amorós han tret a la llum un llibre conjunt anomenat “Poblet desaparegut”, una crònica gràfica del monestir cistercenc creada amb més de 150 fotografies comentades pels autors. Editada per l’Editorial Efadós amb la col·laboració del monestir de Poblet i l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

Aquest proper diumenge 26 de març es farà la presentació oficial del llibre a les 12 del migdia al Palau de l’Abat del propi monestir. La presentació comptarà amb la participació de l’Abat de Santa Maria de Poblet, fra Octavi Vilà i els autors del llibre. Des d’aquell mateix dia a la botiga del Monestir de Poblet i a les principals llibreries ja podran trobar el llibre.

El volum, emmarcat en la col·lecció Catalunya desapareguda”, proposa al lector un recorregut pels diversos espais del monestir de Poblet i el seu entorn a través d’una acurada selecció de fotografies històriques procedents d’arxius com el del mateix monestir o l’Arxiu Nacional de Catalunya entre molts altres, també en arxius particulars totalment inèdits.

El llibre es presentarà diumenge 26 de març al Monestir de poblet (Imatge: Cedida)