Aquesta setmana s’han iniciat els treballs per enderrocar la capella del Roser de Barberà de la Conca, a causa de les afectacions que ha patit en els últims anys a causa de les esquerdes.

ÀUDIO: La delegada de Patrimoni Cultural de l’Arquebisbat, Roser Martín, explica el motiu d’aquest enderroc 

El desmuntatge, que va per fases, va començar aquest mes de març i es preveu acabar d’aquí a un parell de mesos. S’ha començat enderrocant de forma controlada la cúpula i les parets, deixant caure la runa a la part interior.

Amb un pressupost de 100.000 euros, l’enderroc de la capella és l’única opció que quedava a l’Arquebisbat de Tarragona després de les greus afectacions que pateix el municipi. El 2010 es va detectar una gran esquerda que creuava tot el poble, amb l’església, situada al punt més alt, com l’edifici més afectat.

Anteriorment, ja es va retirar el timpà romànic de l’església del municipi per evitar que es veies afectat per les esquerdes.