Montblanc ja té a punt el programa d’actes de la Setmana Santa 2023. Els actes arrencaran amb la Setmana Santa Cultural, que farà la seva 26a edició.

El tret de sortida serà aquest proper dissabte 25 de març amb el pregó, que anirà a càrrec de Mossèn Josep Maria Alegret, plebà de Montblanc. També es farà l’entrega de premis del concurs de dibuix de Setmana Santa i una missa pels difunts de la Congregació de la Sang.

Durant la setmana es faran diverses xerrades, totes a les 8 del vespre a l’església de Sant Marçal. La primera tindrà lloc el dilluns 27 de març a càrrec de Judit Rosselló, que farà la conferència “Classes de religió. Per què?”. Dimarts 28 Àngela Portillo, notària de Montblanc, farà la conferència “La función notarial”.

El dimecres dia 29, el psicòleg Adrià Cabestany farà la conferència “El mite de l’autoestima” i el dijous 30 la veterinària Núria Llopis farà la xerrada “Les zoonosis emergents: nous reptes per a la salut pública”. Divendres dia 31 de març tindrà lloc el concert-audició dels alumnes de l’escola de música de Montblanc a 2/4 de 7 de la tarda, mentre que a les 8 hi haurà la conferència “El saxo, història de l’instrument camaleó” a càrrec de Kike Ordax.

Finalment, el dissabte 1 d’abril, es farà una xerrada al voltant dels 20 anys de Terrània amb el cap de l’àrea de turisme de Montblanc, Quim Queralt. Els actes clouran diumenge 2 d’abril amb el concert de marxes de processó a càrrec de la Banda de Música Verge de la Serra de Montblanc.