La Conca de Barberà demana recupera el Programa de Formació i Inserció (PFI) per alumnes d’ESO a la comarca. Aquesta és una reclamació que ha sorgit de l’Institut Joan Amigó i Callau i que ha estat avalada per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Concactiva

ÀUDIO: La regidora d’Educació de l’Espluga de Francolí, Anna Garcia, explica la situació de la comarca 

Fa més de 5 anys que la comarca no té cap Programa de Formació i Inserció pels joves que no han acabat els estudis secundaris obligatoris. Abans, es podia fer una d’aquestes formacions al Monestir de Poblet, però ara els alumnes s’han de desplaçar amb transport públic a Reus o Valls, però en algunes ocasions l’alumnat no té l’oportunitat de desplaçar-se fins a altres pobles i, per tant, no pot tenir el graduat. 

ÀUDIO: Anna Garcia detalla la problemàtica amb el transport públic 

De moment, les quatre institucions implicades s’han reunit per tal d’abordar el tema i buscar possibles solucions a la problemàtica. El següent pas és fer arribar la demanda a la Generalitat i reunir-se amb els serveis territorials d’Educació per presentar la proposta. En cas de ser acceptada es valorarà on es farien les classes i com desplaçar els alumnes dels quatre instituts de la comarca fins aquest punt.