L’ANC, Òmnium Cultural i el Consell Local per la República van tancar ahir dijous les Jornades de Debat Municipal per reforçar una estratègia d’independència comuna.

Les jornades van tenir una primera part el passat dijous, on es van posar sobre la taula diferents accions que es poden fer des dels Ajuntaments per assolir la independència en matèria de llengua, sobirania fiscal i sobirania energètica.

La segona part de les jornades va tenir lloc aquest dijous a la biblioteca de Montblanc amb la participació dels caps de llista dels partits sobiranistes de Montblanc. Hi va participar el candidat de Montblanc Progressa, Josep Andreu; el candidat d’Esquerra Montblanc, Oriol Pallissó; el candidat de Junts per Montblanc, Marc Vinya, i el de Despertem, poble!, Ramon de Domingo.

Els quatre candidats van presentar les seves propostes en aquestes tres matèries. Una d’elles, per exemple, proposa la creació d’una regidoria de política lingüística, o pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya. El responsable del Consell Local per la República de Montblanc, Joan Anton Font, detalla què poden fer els Ajuntaments per caminar cap a la independència.