El Memorial Democràtic i l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, situat al Monestir de Poblet, han fet palès aquesta tarda la intenció conjunta de recuperar la memòria democràtica del país amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre ambdues parts. D’aquesta manera s’estableix un compromís formal de cooperació que faciliti la recerca, la difusió i el foment de la memòria democràtica. 

ÀUDIO: La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i Gonzàlez, específica la importància d’aquest conveni 

Gràcies a aquesta acció es dissenyaran de forma conjunta activitats per posar en valor l’etapa republicana i la lluita antifranquista. La primera de les accions previstes serà recuperar informació sobre el Front Nacional de Catalunya (FNC) i, més concretament, de la seva la lluita de resistència antifeixista en el marc de la Segona Guerra Mundial. En aquest sentit, es preveu aprofitar els fons de Jaume Cornudella i Olivé (1915-1983) i Josep Munté Rodríguez (1913-1996), dos destacats dirigents del FNC, per donar a conèixer la tasca dels militants.

ÀUDIO: El director del Memorial Democràtic, Jordi Font, detalla quina serà la primera actuació, detalla les primeres actuacions 

 

 

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i Gonzàlez, ha firmat aquest nou conveni juntament amb l’abat del Reial Monestir de Poblet i president del Patronat de l’Arxiu, Octavi Vilà. Hi han estat presents també el director del Memorial Democràtic, Jordi Font i la directora de l’Arxiu Tarradellas i Macià, Núria Gavarró. Abans de la signatura, la consellera ha visitat l’espai de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià.

La col·laboració té una vigència de quatre anys, que es podrà prorrogar de mutu acord per quatre anys addicionals. D’altra banda, per tal de concretar i desenvolupar els compromisos, es constituirà una comissió formada per dos representants de cada entitat.