Al llarg de la Conca de Barberà s’estan organitzant una sèrie d’activitats per celebrar el dia Mundial de la Poesia, el 21 de març, amb la imatge del Rector de Vallfogona com a protagonista, per commemorar el 400 aniversari de la mort del poeta.

D’una banda, a Santa Coloma de Queralt es farà un acte conjunt entre l’Ajuntament, la Biblioteca, l’Escola de Música i l’Oficina Jove a l’espai de La Farinera. El poema escollit per aquest any és “Tant si abaixes la vista vers la immunda” del Rector de Vallfogona. L’acte és obert a tothom que hi vulgui assistir.

La Biblioteca de l’Espluga de Francolí també se suma a la celebració amb un acte online juntament amb els centres educatius que recitaran poemes que es podran visualitzar durant la setmana a les xarxes socials de la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola. Les escoles del municipi també participen amb lectura de poemes del rector de Vallfogona i Josep Vallverdú i en el cas de l’Escola Martí Poch una gimcana pels comerços del municipi.

Montblanc també celebrarà la data al llarg de tota la setmana vinent. La primera acció poètica serà el projecte “Joves a versos” amb l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Martí l’Humà i els de 3r i 4t d’ESO del Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc que es presentarà a la Biblioteca municipal. Seguidament, hi haurà una lectura del poema del rector de Vallfogona de Riucorb en diferents idiomes, i explicació de fets i anècdotes de la vida del rector de Vallfogona a càrrec de l’Escarritx. Aquest acte es farà amb l’acompanyament musical de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de Montblanc.