L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ja ha completat el procés de selecció de l’empresa que ha d’executar les obres per millorar l’accés de vianants a la urbanització de l’Espluga Park de l’Espluga, mitjançant l’execució d’una nova escala i la pavimentació del tram inicial i final de la rampa.

Actualment per accedir a la urbanització, es pot fer per dues rampes que comencen i acaben quasi al mateix punt, però aquestes tenen un pendent d’accés molt pronunciat. Ara, el que es durà a terme és l’execució d‘unes escales i replans d’un 2% de pendent, ocupant una part del talús i ubicades paral·lelament a la rampa més curta, per tal de salvar un desnivell de 8 metres.

També, s’aprofitarà per executar dos passos de zebra en la intersecció de vianants i vehicles en els trams que uneixen la nova escala amb la vorera inferior i superior. Tanmateix, es redistribuiran els fanals existents i es col·locarà un nou enllumenat amb làmpada LED.

En la Junta de Govern Local que se celebrarà la setmana vinent s’adjudicarà l’obra a l’empresa Excavacions Masdeu per un pressupost total de 69.649,99 (IVA inclòs). Els treballs es preveuen iniciar en les pròximes setmanes i s’allargaran uns quatre mesos, durant els quals està previst mantenir el carrer obert al trànsit excepte en moments puntuals.