Aquesta setmana la Conca de Barberà ha acollit la visita de 55 membres electes de municipis rurals de Polònia que s’han traslladat fins a la comarca per conèixer projectes elaborats amb el Consorci Leader. La visita s’ha fet en el marc del projecte transnacional ‘Rural Business Entrepreneurs Incubator’ (RBEI).

Durant el dilluns 13 de març, els visitants van rebre la benvinguda per part del Director del Consorci Leader juntament amb una explicació del projecte. Seguidament, la comitiva va visitar la instal·lació Fab Lab Rural, impulsada amb els projectes de cooperació Start Up Rural i Odisseu. El grup va visitar les instal·lacions de La Parra, experiència gastronòmica, un projecte que s’ha desenvolupat amb el suport del programa Leader. 

A la tarda, els 55 membres es van desplaçar a l’antiga cooperativa de vinyataires de Montblanc, que actualment acull la botiga de productes KM0 de Fet a la Conca i que s’ha desenvolupat gràcies al projecte Leader. Finalment, la visita va acabar amb un recorregut pel Monestir de Poblet. Aquest projecte preveu acollir més intercanvis durant el 2023.