Com ja es va anunciar a inicis d’any, l’Espluga de Francolí se suma a l’Any Vallverdú amb una sèrie d’actes que s’iniciaran el proper 1 d’abril amb la visita de l’escriptor al municipi. Cal recordar que Vallverdú va viure durant vint-i-set anys a l’Espluga de Francolí i que és fill adoptiu des del 2008.

Dissabte 1 d’abril a 2/4 de 12 del migdia tindrà lloc l’acte públic i la presentació del llibre infantil “El vuitè nan” al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de l’Espluga de Francolí, que comptarà amb la presència del mateix escriptor Josep Vallverdú i de Carme Vidal Huguet, comissaria de l’Any Vallverdú. L’acte comptarà amb una part de lectura en veu alta i ressenya del llibre a càrrec de l’alumnat de les escoles Martí Poch i Vedruna Espluga. Abans d’aquesta presentació les autoritats locals rebran en un acte institucional a Vallverdú.

Després de la presentació el nan del Rovelló acompanyat dels grallers de l’Espluga de Francolí farà entrega a Vallverdú d’una nova placa commemorativa per al parc d’El Rovelló. Per acabar l’acte, al pati del Museu de la Vida Rural, hi haurà un aperitiu saludable.

Tanmateix, el Casal de l’Espluga de Francolí prepara la publicació d’un recull d’articles que l’escriptor ha publicat mensualment a la revista local El Francolí de manera gairebé ininterrompuda des del 1986 fins a l’actualitat. Aquest acte tindrà lloc el 30 de setembre.