En els últims mesos el municipi de Senan ha pogut completar diverses obres amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona per això aquest dijous la presidenta de l’ens comarcal, Noemí Llauradó, ha visitat el municipi, juntament amb l’alcaldessa Carme Ferrer i dels diputats de la corporació Sílvia Puerto i Josep Forasté.

Entre les actuacions dels últims mesos destaca el condicionament i ampliació del cementiri municipal, on s’ha instal·lat un sistema d’il·luminació i reg alimentat amb energia solar fotovoltaica; la millora del local social de Senan on, a més del servei de bar, es preveu habilitar un espai per a la venda de productes alimentaris i de primera necessitat; l’habilitació d’un habitatge unifamiliar d’ús social, o l’equipament i mobiliari de l’antiga abadia, rehabilitada com a espai multifuncional i espai d’allotjament d’empreses.

Aquestes i altres actuacions en equipaments i espais de Senan, com ara la instal·lació de l’enllumenat exterior de l’església o el muntatge d’un circuit d’orientació que permet descobrir el patrimoni natural del municipi, s’han dut a terme de manera esglaonada des de l’any 2019 fins a l’actualitat i han representat a la Diputació de Tarragona una inversió de més de 300.000 euros. D’altra banda, l’ajut de la institució també ha permès el municipi començat a treballar en la neteja de zones de bosc municipals i en la inclusió d’un ramat que, a través del pasturatge, n’elimini vegetació i en previngui incendis.