La cursa de Muntanya i la caminada popular de Santa Coloma de Queralt celebrarà aquest any 15 edicions amb una tornada completa a la normalitat. Durant el 2022 ja es va recuperar la cursa que s’havia vist truncada els últims anys per la pandèmia, però els cronometratges es van reactivar a mitges, ja que únicament es va comptabilitzar la cursa de 17 quilòmetres.

Aquest 2023, tant la cursa llarga com la curta, enguany de 8 quilòmetres, aniran cronometrats i es premiaran als tres primer classificats de cada cursa en categoria femenina i masculina. La data triada enguany coincideix amb Sant Jordi, el 23 d’abril, i des de l’organització esperen arribar als 600 participants com edicions anteriors.

ÀUDIO: El president del Club Atlètic de Santa Coloma de Queralt, Ricard Plaza, detalla la recuperació dels cronometratges

La cursa es va recuperar el 2022 després de dos anys de pandèmia (Imatge: Cedida)

Els dos recorreguts, compartits en el seu primer tram, es podran fer tant caminant com corrent i els interessats en participar es poden apuntar fins al 21 d’abril per 15 euros, però si ho fan abans d’acabar el mes de març comptaran amb un descompte de 3 euros. En celebració a aquesta 15a edició, tots els participants rebran un obsequi sorpresa. A més, els atletes colomins Cèlia Balcells i Roc Bellostas participaran en la cursa.

ÀUDIO: Ricard Plaza destaca la participació de dos atletes colomins

El Club Atlètic Santa Coloma de Queralt ha organitzat unes sortides prèvies a la data que anunciaran a través de xarxes socials. També es pot fer el recorregut de forma independent amb aplicacions com Strava o Wikiloc.