Aquest dijous Montblanc Progressa ha fet públics el número 2 i 3 de la seva llista amb Marià Gomis i Anna Lafebre respectivament. La candidatura de Gomis, actual secretari de l’Ajuntament de Montblanc, i fill de l’exalcalde Josep Gomis, ha creat polèmica amb altres grups municipals per la seva implicació actual a l’Ajuntament.

Marià Gomis, per la seva part ha explicat que deixarà el càrrec de secretari en cas de ser elegit regidor i que durant la campanya agafarà dies de vacances per no interferir amb la seva feina. 

ÀUDIO: El número 2 de Montblanc Progressa, Marià Gomis, explica que ser regidor és incompatible amb ser secretari

Ana Lafebre, que ocuparà el número 3, va estar molt temps implicada en el procés independentista. Va ser coordinadora de l’ANC a la Conca i membre del secretariat nacional de l’Assemblea, i per primera vegada ocupa una lloc a una llista electoral. 

ÀUDIO: La número 3 de Montblanc Progressa, parla de la candidatura

Això deixa fora dels primers números Francesc Benet, actual primer tinent d’alcalde i durant molts anys número dos d’Andreu. L’alcalde assegura que els compromisos professionals han sigut incompatibles amb la dedicació política.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, detalla la situació de Francesc Benet

Pel que fa a la resta de regidors que actualment formen part del govern, Andreu ha assegurat que més endavant es coneixerà quina posició ocupen. 

Esquerra Republicana demana la dimissió del secretari de l’Ajuntament

Hores més tard d’aquesta presentació, Esquerra Republicana de Montblanc ha fet públic un comunicat a les xarxes socials on demana la “dimissió immediata” del secretari de l’Ajuntament de Montblanc, que ocuparà el número 2 de la llista de Montblanc Progressa.

Asseguren que “el secretari és el màxim garant jurídic de l’acció d’un ajuntament i també de la imparcialitat del procés electoral”. Consideren que “no és ètic, ni correcte, ni transparent que el secretari continuï exercint el càrrec després d’haver-se fet públic que es presentarà a les eleccions municipals”.

En declaracions a Ràdio Montblanc, el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó, ha assegurat que “serà incompatible en el moment en què es presenti la llista a la junta electoral. Si tan clar ho té, ha de dimitir avui mateix”.

ÀUDIO: El portaveu d’Esquerra a Montblanc, Oriol Pallissó, explica el motiu d’aquesta demanda

Junts per Montblanc se suma a la denúncia

Junts per Montblanc també demana la dimissió del secretari de l’Ajuntament de Montblanc després de conèixer que serà el número 2 de la candidatura de Montblanc Progressa.

Junts per Montblanc considera que “l’actual secretari de l’Ajuntament de Montblanc no pot garantir una imparcialitat en el seu  càrrec, formant part d’una llista electoral. És per això que considerem que no és ètic que continuï ocupant el lloc de secretari de l’Ajuntament de Montblanc, i per això exigim que presenti la seva renúncia de forma imminent”.

El grup municipal també s’ha posat en contacte amb els altres grups municipals per acordar la convocatòria d’un ple extraordinari per tractar aquest tema “si el senyor Gomis no fa efectiva la seva renúncia en les properes hores”. Ho han proposta a Esquerra i el PSC, tot i que encara no han concretat una reunió.