Els veïns de Lilla reclamen que els paguin com més aviat millor les indemnitzacions per reparar les cases esquerdades a causa de les obres de l’autovia A-27.

A finals de l’any passat, els veïns afectats van acceptar les valoracions fetes pel Col·legi d’Arquitectes, que sumaven més de 600.000 euros en total. D’acord amb aquests informes, el Ministeri de Transports es va comprometre a pagar les obres. Però els veïns encara no tenen data per cobrar i es queixen que, cada dia que passa, és un dia que perden. Asseguren que han passat tres mesos d’ençà que van acceptar les valoracions i encara no tenen una data concreta per cobrar.

ÀUDIO: L’alcaldessa de la pedània de Lilla, Glòria Rovira, detalla que el cost de les obres puja diàriament

Hi ha veïns que han avançat els diners per poder començar ja les obres, però no tots s’ho poden permetre. Asseguren que neguiteja molt conviure, cada dia, amb les esquerdes que afecten les seves cases.

L’Ajuntament de Montblanc ha anunciat al Ministeri perquè faci efectiu el pagament de les indemnitzacions. Demanaran una reunió a Madrid per accelerar el tràmit.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, explica en quina situació es torba la reclamació

L’Ajuntament també va aprovar, al ple del mes de gener, bonificar l’impost d’obres per facilitar els treballs a les cases afectades, que són gairebé un centenar.