El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la Conca de Barberà, ha tancat el 2022 amb 16 casos de violència de gènere detectats i tractats, això és el doble de les xifres del 2021, amb 8 casos. Tot i l’alarma, les tècniques del servei expliquen que no és un nombre molt elevat.

ÀUDIO: La coordinadora del SIAD, Laura Anglès, parla del creixement de casos

En total, al llarg de l’any anterior es van atendre 119 dones i 4 homes relacionats amb els casos d’algunes d’aquestes dones. D’aquesta xifra, 53 de les demandants eren noves usuàries del Servei d’Informació i Atenció a les Dones. Al llarg de l’any es van fer 311 entrevistes entre la treballadora social, la psicòloga i l’advocada per tractar aquests casos. La majoria de les ateses provenien de les ciutats més grans de la comarca com Montblanc, l’Espluga de Francolí o Santa Coloma de Queralt.

ÀUDIO: Laura Anglès detalla les entrevistes rebudes aquest 2022

El SIAD commemora aquest 8M amb un acte institucional al Consell Comarcal de la Conca de Barberà. El proper 22 de maig s’organitzaran una sèrie de tallers i activitats per celebrar la Setmana de la Salut de les Dones.