En un parell de mesos una nova família ocuparà l’habitatge 7A del carrer Templaris. En els últims mesos, el pis, propietat de l’Ajuntament des de fa 8 anys, ha estat reformat per poder-lo legalitzar. Ara, es roman a l’espera de l’actualització de la Borsa d’Habitatge per cercar una nova família.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, detalla les actuacions de l’habitatge del carrer Templaris

Concretament, es tracta d’un dúplex de 58m² al qual se li ha afegit un lavabo a la planta baixa per legalitzar-lo en consonància amb la normativa actual. El pis està pensat per un màxim de tres persones i inclou una cuina-menjador, dos lavabos i dues habitacions. Durant els últims mesos s’ha reformat l’habitatge, s’ha repassat les instal·lacions de llum i aigua, la pintura, s’han revisat tots els electrodomèstics i s’hi ha afegit una estufa de pèl·let. L’últim pas pendent és la col·locació dels mobles. Unes actuacions amb un pressupost de 22.000 euros que ha comptat amb el finançament de 18.874,35 euros per part de la Diputació de Tarragona.

Per poder buscar una nova família primer serà necessari reactivar la Borsa d’Habitatge que es troba actualment buida. Això es deu al fet que les bases obligaven a comptar amb un empadronament del municipi de mínim 5 anys. Ara, aquestes bases s’han modificat de tal manera que es demana un mínim de tres mesos d’empadronament, canvi que es va aprovar en l’últim ple municipal. S’espera que pugui entrar en vigor en les pròximes setmanes, moment en què es tornarà a fer una crida a la ciutadania i s’establirà una borsa per l’habitatge del carrer Templaris i els pròxims habitatges socials que es volen crear al municipi.

Segons les fases d’exposició pública de la borsa i la licitació de nou del procés de selecció, s’espera que el pis aculli una nova família a partir del mes de juny.