L’actual cap de l’oposició a l’Ajuntament, Jordi Torre, repetirà com a alcaldable de Junts per l’Espluga de Francolí en les eleccions municipals del 28 de maig. Segons ha avançat Tac12 aquest divendres, el partit l’ha confirmat aquesta setmana com a cap de llista després de la proclamació dels candidats on Torre va ser l’únic candidat.

Les municipals d’aquest 2023 seran, per tant, les segones amb Jordi Torre com a número 1 de Junts, ja que el 2019 es va estrenar com a alcaldable amb la voluntat de donar continuïtat als 16 anys de govern de la Convergència i Unió de David Rovira del qual en formava part. Tot i això, els resultats li van donar tres regidors i la majoria absoluta de Som Espluga els va deixar com a principal partit de l’oposició. Torre ja havia estat al govern municipal durant 2 mandats, del 2011 al 2019, ocupant regidories com les de Cultura, Turisme o Comunicació.

ÀUDIO: Jordi Torre, alcaldable de Junts, explica els motius que l’han portat a repetir

Els tres regidors de Junts per l’Espluga (2019-2023) en una sessió del ple municipal (Foto: Josep Morató)

ÀUDIO: L’alcaldable explica com serà la llista

L’alcaldable de Junts ha explicat que la llista amb la qual es presentarà serà transversal i inclourà independents, com ja va fer en els anteriors comicis. Tot i això, assegura que encara no està tancada i es dona marge per acabar-la de confeccionar. Sí que hi seran els actuals companys del grup municipal, Rosa Sánchez i Moisès Ferrete, si bé no avança les posicions que ocuparan. En qualsevol cas, la voluntat del partit, en paraules del seu candidat, és aconseguir l’alcaldia per revertir el canvi, segons ells, a pitjor que ha representat el govern de Som Espluga els darrers 4 anys.

ÀUDIO: Jordi Torre confirma la continuïtat del grup municipal

Jordi Torre no és el primer confirmat de cara a les municipals del 28 de maig. El primer nom en confirmar-se va ser el de Francesc Sánchez que també repetirà com alcaldable de Nova Espluga amb qui només va obtenir un lloc al consistori. La novetat serà en el paraigua polític que adoptarà la seva candidatura; si en les darreres eleccions va ser la FIC, ara ho farà sota la marca blanca del PSC. Mentrestant, Som Espluga encara manté el dubte de si mantindrà l’aposta per l’actual alcalde, Josep Maria Vidal.