L’Espluga de Francolí compta amb un nou parc de cal·listènia, al parc del Freginal. Des de finals de l’any passat també s’han arreglat els parcs infantils del Rovelló, el de la urbanització Carreras, el Castell, el de la plaça del Novè Centenari i el de la plaça Sant Isidre, que s’han adaptat a la normativa actual.

El nou parc de cal·listènia ja està obert al públic i està situat a una de les zones interiors del parc del Freginal, substituint l’antiga estructura medieval de fusta. Aquesta instal·lació està formada per un conjunt amb gàbia d’exercicis i amb diferents jocs de barres paral·leles. En aquest mateix parc també s’ha arreglat la tirolina, aquesta presentava desperfectes i estava inutilitzable.

Pel que fa als altres parcs s’han retirat elements que, ni reparant-se, complien amb la normativa actual i també s’han reparat tots aquells que ha estat possible. A banda, s’han instal·lat nous aparells per a poder actualitzar les instal·lacions d’aquests parcs. Per una banda, al parc infantil del Rovelló, s’han instal·lat nous aparells com gronxadors i estructures de fusta pels infants. Per altra banda, també s’han fet actuacions al parc de la plaça del Novè Centenari, en el qual s’ha substituït el terra per un nou sòl amortidor, de cautxú.

També s’ha actuat al Parc del Castell, en aquest cas s’ha substituït el tobogan infantil. Així mateix, al parc infantil de la plaça de Sant Isidre i al parc de la urbanització Carreras s’han reparat els elements que presentaven desperfectes i s’han pintat els elements i jocs infantils.

La renovació dels parcs infantils era una de les principals reclamacions de l’oposició als plens municipals (Imatge: Laia Molné)

Una inversió de 35.000 euros

El nou parc de cal·listènia, conjuntament amb el condicionament dels altres parcs de l’Espluga, ha suposat una inversió de 35.000 euros. Pròximament, es preveu millorar la zona d’esbarjo per a gossos de la rambla Lluís Companys amb nous aparells i també millorar el terra del parc infantil de la plaça Sant Isidre.