L’Associació de Famílies i Alumnes de l’Escola de Rocafort de Queralt es va reunir aquest diumenge 26 de febrer en una trobada que va agrupar 120 persones per reclamar la construcció d’una escola al municipi. Un projecte que es va iniciar l’any 2020 amb la signatura d’un conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament però que actualment es troba estancat.

Durant el curs 2008/2009 els alumnes es van traslladar als afores del municipi en uns barracots provisionals a l’espera de la nova escola. Fins a l’any 2020 no es va signar el projecte, segons el qual l’Ajuntament era l’encarregat de buscar el finançament necessari, superior a 800.000 euros, i després la Generalitat es faria càrrec del pagament. El consistori no va trobar aval de cap banc per l’alt preu a finançar, per la qual cosa es va acordar que la Generalitat assumiria directament el cost. Ara, però, el projecte està estancat perquè el govern al·lega la necessitat d’urbanitzar el terreny, un requisit que no s’havia demanat anteriorment.

Aquesta urbanització, amb un cost de 300.000 euros, ha d’anar a càrrec de l’Ajuntament però l’alcalde assegura que la xifra és inassumible. Fins al moment l’ens públic ja ha invertit uns 40.000 euros en el projecte.

Recentment, la presidenta de l’Associació de Famílies ha mantingut converses amb el director general de Centres Públics i el delegat del Govern a Tarragona. Segons expliquen els familiars, des del Govern es va mostrar voluntat per incorporar el projecte als pressupostos de la Generalitat, malgrat que, fins al moment, no tindria partida.

El Servei Territorial d’Educació treballa per una solució

Segons Fonts del Departament de Salut, actualment els Serveis Territorials d’Educació estan en contacte directe amb l’Ajuntament perquè el solar actual on es troben els barracons no seria urbanitzable. Des del Departament asseguren a l’EFMR que consideren prioritari construir un nou centre a Rocafort de Queralt i s’està buscant la millor solució per desencallar-ho.