Durant el ple municipal d’aquest dijous es va aprovar el projecte per renovar quasi 4 quilòmetres de canonades de la xarxa d’aigua de la Urbanització Carreas, una de les més deteriorades del municipi i amb més fuites detectades.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga de Francolí, Xavier Rosell, detalla la importància d’aquesta actuació

Amb el vistiplau dels grups municipals, el mes vinent el projecte estarà aprovat definitivament i es podrà treure el contracte a concurs. La inversió s’enfila fins als 765.000 euros i, si tot va bé, les obres es podrien iniciar aquest estiu. El termini d’execució és d’11 mesos i, de fet, a finals d’any s’ha d’haver efectuat un 50% de la inversió i tot plegat ha de quedar completat abans d’acabar el 2024.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, detalla els tempos d’aquesta actuació

El calendari s’ha dissenyat per poder complir els terminis del fons Next Generetion que aportaran 500.000 euros de la inversió. La resta, 265.000 euros van, en principi, a càrrec de l’Ajuntament tot i que s’està estudiant trobar noves vies de subvenció.

El projecte es va aprovar en l’últim ple municipal (Imatge: Pep Morató)

Una actuació per evitar la pèrdua d’aigua en temps de sequera

Se substituiran uns 3.800 metres de tubs per canonades de polietilè d’alta densitat i 155 escomeses. Es renova una xarxa que dona servei a 215 habitatges i a mig miler d’habitants. A més a més, també es canviarà un tram de 200 metres de la canonada principal del municipi al seu pas pel carrer de l’Ermita. La intervenció, alhora, ha de servir per millorar el control de la zona. La urbanització se segregarà en 3 sectors i s’inclouran noves vàlvules reguladores de pressió.

Durant el ple també es va informar que una de les pròximes actuacions contemplades és la substitució de 300 metres de canonades des del camp de futbol fins a Milmanda, ja que és una zona molt deteriorada.