Un centenar de persones entre actors i equip de rodatge s’han instal·lat al Monestir de Poblet per convertir-lo en l’escenari principal del nou film de Marc Recha “Centaures de la Nit”. Un dels punts més destacats del film és l’actuació de més d’una desena d’homes cecs que treballen conjuntament amb actors de renom com Lluís Soler.

En total hi participen una cinquantena d’actors entre professionals i amateurs que es barregen en aquest llargmetratge ple de misteris i girs de guió. Homes cecs de 18 a 80 anys de tota Catalunya, també la Conca de Barberà, actuen així en la seva primera pel·lícula en una experiència que classifiquen de “sorprenent”, ja que desconeixen part de l’argument de la història.

ÀUDIO: L’actor amateur i veí de Solivella, Marc Farré, valora l’experiència

ÀUDIO: L’actor amateur David Siscar explica les sorpreses que s’han trobat durant el rodatge

ÀUDIO: L’actor amateur Eugeni Sánchez parla d’aquesta experiència

L’argument del film es basa en la història real d’un fotògraf cec d’Eslovènia i tres monjos del mateix país. Durant tot el mes de febrer s’ha combinat al Monestir de Poblet la vida monàstica dels seus monjos amb les gravacions d’aquest film, que s’ha realitzat sense interferir en els hàbits i visites del monestir cistercenc.

Un impuls pel territori

Des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà fa 2 anys que es va apostar per acollir aquest film al territori. La Conselleria de Turisme destaca que la pel·lícula ajuda a visibilitzar el territori i que l’estança de l’equip tècnic i els actors ja suposat un impuls econòmics als pobles dels voltants.

ÀUDIO: La consellera de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Sílvia Iturria, valora positivament l’impacte a la comarca