Aquest dijous es va donar oficialment el tret de sortida dels actes de celebració del centenari de la visita d’Albert Einstein a l’Espluga de Francolí. L’historiador espluguí Antoni Carreras va oferir una conferència en el marc del cicle de Conferències de la Formació Permanent del Casal de l’Espluga anomenada “Seguint el rastre de l’Albert Einstein per l’Espluga” en què es va analitzar el pas del científic pel municipi i es va desvelar algunes de les incògnites com quan de temps va ser a la comarca o perquè va dinar a l’Espluga.

Els actes continuaran aquest dissabte, dia oficial de l’arribada del científic al municipi, amb diversos actes: A 2/4 de 12 del migdia la sala Lab del Museu de la Vida Rural (MVR) acollirà la presentació del llibre infantil ‘El petit penyic i Albert Einstein’. Amb textos d’Elisenda Rosell i il·lustracions de Laura Magrinyà. Un projecte impulsat per l’editorial espluguina La Musca.

A la 2/4 d’1 del migdia, al carrer de la Font, el mateix lloc on es va immortalitzar la fotografia icònica, es presentarà el nou plafó divulgatiu, que rememora la visita. Per acabar, a les 6 de la tarda el MVR collirà la taula rodona sobre la visita d’Einstein a Catalunya, a L’Espluga de Francolí i Poblet. Presentada i conduïda per la periodista Patrícia València, amb la participació dels ponents Antoni Carreras, historiador espluguí, Toni Pou, físic i escriptor i Roger Cabré Rodon, doctor en Física i professor de la URV.

Diumenge dia 26, al matí el Biela Club 600 Classic & Històric organitza una sortida des de Reus fins al Monestir de Poblet on es farà mostra de cotxes clàssics i històrics. Després es dirigiran a l’Espluga de Francolí, rememorant el pas del científic pel carrer de la Font i s’exposaran els vehicles a la plaça de l’Església.

Entrevista a l’historiador Antoni Carreras i el regidor de Cultura de l’Espluga Enric Mercadé