Les activitats organitzades des de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Conca de Barberà han tornat a la plena normalitat aquest 2022 amb xifres que inclús superen anys anteriors, augmentat un 30% les activitats organitzades als municipis i el nombre de participants. L’Oficina Jove també augmenta xifres amb més de 3.300 consultes, la qual cosa representa un creixement de prop d’un 0,4% respecte a l’any anterior.

ÀUDIO: El responsable de l’Àrea de Cultura i Joventut del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Gabriel Serra, valora l’any 2022

Entre les activitats destacades es troba la consolidació del projecte la Carpa al Pati que es fa als centres educatius de la comarca tractant temàtiques de forma monogràfica; també la realització de tallers de prehistòria o la celebració de la Setmana de la Ciència en col·laboració amb l’URV i l’IPHES.

Durant el 2022 es van dur a terme 27 activitats relacionades amb l’àmbit de la salut, com són els tallers de primers auxilis on van participar més de 200 alumnes de tercer d’ESO o la jornada formativa sobre la prevenció de conductes suïcides juvenils o el programa Emociona’t.

Durant el 2022, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà va atendre 248 joves en matèria d’ocupació i emprenedoria. Per tal d’ajudar els joves en aquest àmbit es va posar en marxa el Punt Internisa d’inserció laboral, es va dur a terme la primera Fira “Sinèrgiques”, es va fer un networking sobre l’oferta laboral de les empreses del món del lleure. També es consolida el suport a les entitats amb més de 270 assessoraments a 163 entitats i a 18 noves entitats.

ÀUDIO: Gabriel Serra posa en valor la primera edició de “Sinèrgiques”