En commemoració del centenari de la visita d’Albert Einstein a l’Espluga de Francolí, l’editorial La Musca ha publicat el llibre infantil “El petit penyic i Albert Einstein”, un projecte vinculat al llibre dedicat a la parla espluguina “El penyic al perxe”. El nou títol és un conte on es fusiona el pas pel municipi del reconegut científic amb el parlar espluguí. Qui ha donat forma a la història és Elisenda Rosell i s’acompanya amb les il·lustracions de Laura Magrinyà.

La sinopsi repassa l’arribada d’Einstein a l’Espluga i la seva trobada amb nens del municipi amb els que juga al carrer. Gràcies a l’investigació prèvia de l’historiador espluguí Antoni Carreras s’han pogut identificar i posar noms i cognoms a quasi tots els infants que surten a la fotografia real al carrer de la Font i que ha servit d’inspiració per aquest conte.

El llibre està pensat per a infants a partir de 5 o 6 anys fins a edats més madures, ja que compta amb bastant de text, però també amb dibuixos que es poden pintar. Al llarg de la història el lector trobarà paraules pròpies del parlar espluguí i que s’han perdut amb el temps.

El llibre es presentarà aquest dissabte al Museu de la Vida Rural (Imatge: Cedida)

Presentació del llibre al Museu de la Vida Rural

Emmarcat en els actes de celebració del centenari de la visita d’Albert Einstein al municipi, el llibre es presentarà el pròxim 25 de febrer a 2/4 de 12 al Museu de la Vida Rural amb la participació de membres de l’editorial La Musca. El conte es podrà adquirir al mateix acte de presentació i, posteriorment, a la llibreria Índex.

Entrevista d’Elisenda Rosell i Marta Amigó sobre “El petit penyic i Albert Einstein”

Elisena Rosell i Marta Amigó visiten l’Espluga FM Ràdio (Imatge: Laia Molné)